Sweden Indoor Golf
Info

Spela golf inomhus

Info

Vad är Indoor golf?

Möjligheten att spela 18 hål golf inomhus, oavsett årstid, utan att ta mer än en timme i anspråk!

 

Hur går det till?

Spelaren slår sina långa slag (slag utanför green) från sin utslagsmatta in i en duk ca: 2 meter bort. Framför spelaren står sofistikerad mätutrustning som fotograferar bollen under slaget (fyra höghastighetskameror som tar 10 000 bilder var per sekund).

Bilderna visar bollens acceleration och rotation. En dator beräknar bollflykten och visualiserar informationen på en 23” touchskärm framför spelaren. På skärmen visas bollens flykt och var den kommer till vila i en virtuell värld (en digital kopia av en verklig golfbana).

Utrustningen ger en mycket precis beräkning av var bollen hamnar efter ett slag (inom en halvmeter vid slag från 150 meter).

 

När spelaren fått bollen att stanna på greenen anges avståndet till hål på skärmen. Spelaren går därefter till puttytan som har avståndsmarkeringar och slutför puttningen IRL. Spelaren kan också välja att avstå från att putta och låta datorn beräkna antal puttar som återstår utefter hur långt bollen ligger från hålet.

 

Var spelar man?

Vår verksamhet sker inomhus i en hall på adress Gamla Tanneforsvägen 17 som har 8 utslagsplatser och en puttyta om ca: 80 kvm.

 

OBS!

Ta med plast eller gummipeg, oskadad och omarkerad boll och rena skor för inomhus golf (och golfklubbor så klart)!