Sweden Indoor Golf
Spela golf

Spela golf inomhus

 

Möjligheten att spela 18 hål golf inomhus, oavsett årstid, utan att ta mer än en timme i anspråk!

 

Hur går det till?

Spelaren slår sina långa slag (slag utanför green) från sin utslagsmatta in i en duk ca: 2 meter bort. Framför spelaren står sofistikerad mätutrustning som fotograferar bollen under slaget (fyra höghastighetskameror som tar 6 000 bilder var per sekund).

Bilderna visar bollens acceleration och rotation. En dator beräknar bollflykten och visualiserar informationen på en 23” touchskärm framför spelaren. På skärmen visas bollens flykt och var den kommer till vila i en virtuell värld (en digital kopia av en verklig golfbana).

Utrustningen ger en mycket precis beräkning av var bollen hamnar efter ett slag (inom en halvmeter vid slag från 150 meter).

 

När spelaren fått bollen att stanna på greenen anges avståndet till hål på skärmen. Spelaren går därefter till puttytan som har avståndsmarkeringar och slutför puttningen IRL. Spelaren kan också välja att avstå från att putta och låta datorn beräkna antal puttar som återstår utefter hur långt bollen ligger från hålet.

 

Var spelar man?

Vår verksamhet sker inomhus i en golfhall på adress Gamla Tanneforsvägen 17. Vi har två golfsimulatorer med plats för 4 stycken spelare vardera samt, 6 st individuella utslagsmattor med lauch monitors samt en puttyta om ca: 80 kvm.

 

TIPS!

Ta med plast eller gummipeg, omarkerad boll och rena skor för inomhus golf (och golfklubbor så klart)!
DE OLIKA SPELALTERNATIVEN

 

På touchskärmens startsida framför utslagsmattan visas tre alternativ:

Play - Spela golf inomhus

 

Detta alternativ väljer du om du vill spela en runda golf i vår inomhushall. Du väljer en av 20 olika banor. Tre klick på skärmen och du är igång, busenkelt!

Du kan ange om det är alla 18 hål du vill spela eller kanske några hål du vill träna lite extra på. Du kan välja tee och spelform. En mängd olika inställningar för yttre förutsättningar så som vind, regn, hastighet på greenerna kan anges. Viktigast är kanske hur du vill att puttningen skall utföras. Det finns tre olika alternativ:

 

  • Auto Putt: Förinställ hur många puttar en spelare får när bollen hamnat på green.
  • Fast Putting: Spelaren väljer att slå en eller ingen putt. Om bollen inte går i hål, adderas 1/10-dels slag för varje fot (ca: 31cm) bollen befinner sig från hålet. 
  • Manual Putting: Spelaren anger manuellt antal puttar efter att bollen hamnat på greenytan. Alternativet om puttarna skall slås IRL på puttytan bakom utslagsmattan.

 

Du kan välja att starta ett spel med dina kompisar så ni spelar samma bana under samma förutsättningar simultant. Ni får livescorebord och kan se varandras bollar på era respektive skärmar.

Se manual för fullständig instruktion.

Om du loggar in med ditt Forsightsports konto kan en rad inställningar ligga sparade för att du snabbt skall komma igång med spelet när du besöker oss. Dessutom sparas alla slag och din score för framtida analys i Forsights molntjänst (gratis och med obegränsad lagringskapacitet). Ett Forsightsports konto är gratis för användaren och skapas här.

 

Compete – Tävlingsmoment i förmågan att slå olika typer av golfslag

 

Utmana andra spelare (lokalt i hallen eller online över nätet) i närmst flagtävling, längst drive eller i att slå olika typer av golfslag i så kallad “Skills Challenge competitions”.

 

“Foresight Skills Challenge” är ett fördefinierat test i att slå olika typer av golfslag. Spelaren slår 14 golfslag mot en måltavla som ligger på olika avstånd. Måltavlans ringar ger olika poäng som adderas till spelarens ”score”. Poängsystemet är som följer:

Blå Zon = 5 poäng

Vit Zon = 3 poäng

Grön Zon =  1 poäng

Miss av måltavla = 0 poäng

När spelaren är klar med ”skills-tävlingen” räknas poängen samman och laddas upp på Forsights FSX Live ledartavla att jämföra med kamraterna eller övriga deltagare i världen! Du behöver dock vara inloggad i ditt FSX Livekonto för att synas på ledartavlan.

 

Improve - Träna 

 

Golfträning på riktigt! Analysera dina golfslag på driving rangen eller på vald plats på någon bana. Vår utrustning ger dig en stor mängd data som kan förklara varför bollen beter sig som den gör…

Spara alla dina slag i ditt Forsights sports konto för att i efterhand studera informationen. Intressant att se hur du utvecklas över tiden! Har du kontakt med en tränare kan du enkelt dela informationen för att få professionell hjälp!