Sweden Indoor Golf
Historia

Historia

Sweden Indoor Golf AB bildades hösten 2018 av de två vännerna Johan Asklund och Johan Jigerström. Bägge företagare och entreprenörer sedan tidigare i vitt skilda branscher men med den gemensamma nämnare, passionen för golf.

 

Golf diskuteras mycket och ofta och särskilt hur den ska kunna förädlas ur alla tänkbara perspektiv. I ett av dessa samtal kom två av golfens större dilemman på tal.

 

  • På våra breddgrader är det problem med tillgängligheten den mörkare delen av året eftersom golfbanorna håller stängt.

 

  • Oavsett årstid tar en runda golf ett antal timmar i anspråk, tid som många har svårt att få in i sina livspussel med förvärvsarbete och familjer.

 

Under samtalens gång väcktes en vision. Hur kul vore det inte om någon kom med en lösning på dessa två av livets viktiga frågor? Eftersom få saker löses av sig själv bestämde vi oss för att försöka besvara dessa frågor själva! Lösningen måste bli ett inomhus alternativ eftersom det inte är tillräckligt behagligt att spela golf utomhus mitt i vintern. Storleken på vår ordinarie spelyta är dessutom ett problem eftersom det är svår att klämma in en golfbana inomhus.

 

Lösningen måste ligga i digitalisering på en mindre yta men med en visualisering som fortfarande är attraktiv och med en teknik som är tillräckligt trovärdig för att lustkänslan med golfen inte går förlorad.

 

Under hösten 2017 började vi besöka inomhusanläggningar med inriktning på golf för att se vad marknaden hade att erbjuda. Vi läste och googlade på allt som andats digitalisering och golf i ett halvår. Provat utrustning och intervjuat golfens tjänstemän och arbetare, allt från tourproffs till ingenjörer och IT-utvecklare för att finna alternativen som motsvarar våra höga krav. Vi kunde konstatera att det saknades ett färdigt koncept. Utifrån vår research fann vi dock ett sett att kombinera existerande lösningar och fann vårt svar på problemställningen:

 

Spela 18 hål golf, under en timme, året runt